torsdag den 27. oktober 2011

Skyggetanterne


Af Søren Nielsen

I kender dem godt. Det er dem som liiiiige kan skimtes i kanten af billedet. De som står diskret i baggrunden. De som laver alt fodarbejdet. De som bruger timevis på at få puslespillet til at passe sammen, så vores helt kan lægge den sidste brik. De som igen og igen redder helten fra den visse død og forpurre skumle planer og diabolske fælder, vores helt kan stråle og redde heltinden, kongeriget og verdensfreden...eller noget i den dur. De som aldrig for hverken avisforsider, tak eller den opmærksomhed de fortjener. Med andre ord: Lad os for én gang skyld tænde projektørene og hive de sande helte frem i rampelyset. Vi lette på hatten og give dem en stor hånd. Vi hylder de 10 største sidekicks.


10. Dr. Watson (Sherlock Holmes)
Ingen sidekick listen uden den kære doktor. Dr. Watson. Ikke bare er den trofaste doktor garant for at generationer af mennesker verden over, kan læse om Holmes fantastiske bedrifter. Han er også limen der binder kiksen sammen for verdens største detektiv og sørger for, at Holmes ikke kommer afsted uden halstørklæde og vanter og mrs. Hudson ikke for længst er løbet skrigende bort, men fortsat vasker og stryger Holmes skjorter. Uden Watson ingen Holmes. Så simpelt er det.
9. Ricardo Tubbs ( Miami Vice)
Sidekick til Crocket i 80’er serien over dem alle: Miami Vice.De to MTV-Cops som gjorde pangfarvet T-shirts under Armani blazere og bare fødder i hytteskoene til et hit world wide. Måske var det Don Johnson der trak seerne i land og satte pigehjerter i brand, når han drønede Miami tyndt i sin Ferrari Testarossa. Men det var Mr. Tubbs med guldkæden og det oversavet jagtgevær fra NYC, der som ofte reddede Crocket, Miami og desuden næsten blev spist af Elvis.8. Kaptajn Haddock (Tintin)
Kaptajen er det man kan kalde en rigtigt mand og uden Archibald Haddock, vil Tintin være ca. lige så spændende at tygge sig igennem, som en genudsendelse af Kristen Demokraternes landsmøde fra 88’. Kaptajnens farverige gloser og glæde ved indtagelse af Whisky, redder gang på gang ikke bare hans fimsede journalist ven og dennes gadekryds, men også en af verdens mest berømte tegneserier.
7. Walter Sobchak (The Big Lebowski)
Walther er en ganske utraditionel sidekick. I kraft af at han både er en og har en. Walther er først og fremmest jøde og der næst bowler. Han er samtidig udstyret med et voldsomt temperament, som ofte kommer håndgribeligt til udtryk via håndvåben og koben.Walthers temperament antændes ofte af hans egen sidekick Donny og resulterer typisk i utallige referencer til Vietnam-krigen. Walther går desuden sine egne veje som sidekick, men når lokummet brænder, ja så er han der for The Dude.


6. Brian Griffin ( Family Guy)
Sidekick til Peter Griffin og fast inventar som familiemedlem hos The Griffins. Brian er hund og alkoholiker. Han ryger marihuana og tisser nu og da ufrivilligt på gulvet og gør til sin store fortrydelse af sorte mennesker. Han går på bagben og ser gerne sig selv som en kultureloplyst person med stor forkærlighed for både litteratur, opera og jazz. Brian er selv en hårdt kæmpende forfatter/journalist og har da også fået udgivet én bog, men er ellers ganske usuccesfuld. Ofte kaster Brian sig ud i mere eller mindre vanvittige projekter med familiens hævngerrige og opportunistiske baby Stewie, som f.eks. i dennes forsøg på at myrde julemanden. Der ud over dater Brian et hav af kvinder. Bl.a. Linsay Lohan og spiser gerne indholdet af Stewies ble, så han ikke får en rød numse.

5. Waylon Smithers (The Simpsons)
Kaldt Smithers, er Mr. Burns mere end loyal 1. dame på atomkraftværket. Skal der fyres loyale medarbejdere, skal der ryddes et lig af vejen eller dumbes atomaffald på en legeplads, er Smithers klar. Smithers er desuden i besiddelse af en tatovering som siger Boss of My Heart og den største samling af Malibu Stacy dukker i Springfield. Nu og da siger Smithers dog stop, når Mr. Burns går for vidt, men det har altid store personlige omkostninger.4. KITT (Knight Rider)
Kitt er bilen som James Bond vil gå i kloster for at få fingrene i. KITT er nemlig så raffineret et teknisk stykke vidunder, at bilens finesser først begynder for alvor der hvor Q’s drømme holder op. Før The Hoff trak maven ind og strippede ned til de orange badeshort og tænkte: Hmm, hvordan vil en arbejdes uge se ud, hvis man lavede en tv-serie hvor jeg fik en røvfuld penge for at kigge på Pamela Andersson løbe op og ned ad stranden i en lille badedragt? Med andre ord, før Mitch strandløve var der Michael Knight, som i kort sort læderjakke og stramme jeans reddede kvinder med luftig 80’er garn (og nu og da verden) og ved hans side var altid trofaste KITT.

KITT (Knight Industries Two Thousand) er en super-duper computer på fire hjul. KITT’s ”hjerne” er en Knight 2000 microprosser self-aware cybernetic. Som gør KITT i stand til at lære og tænke. KITT kan også interact med mennesker og har en følsom personlighed. I øvrigt er KITTS reaktions tid et nanosekund. Det er sådan ca. bilernes svar på Lucky Luke.

Af KITTS udstyr bør nævnes:

Armor, kan modstå faktisk alle slags automatvåben. Der skal direkte hit fra raketter og lignede for at skade ham og selv der, er det ikke vitalt. KITT kan modstå varmegrader til op over 400c. Snakker flyende engelsk, spansk, lidt jysk og fransk. Plus adskillige dialekter. Han kan lugte via en device monteret i køleren. På samme måde kan han også høre. KITT har også et silent mode (lidt som T-Rex'erne i Jurrasic Park) så han kan snige sig rundt uden at lave motorlyde. Han kan sanse hvis en person bevæger sig omkring bilen. Af de mere banale evner er der olie ud på vejbanen. Flammekaster og evnen til at blokere bremserne på andre køretøjer. Men vigtigst af alt er dog hans Turbo Boost, som kan accelerer KITT op til 322 km/h. I forbindelse accelrationen kan KITT flyve ca. 13 meter igennem luften. Typisk over strategiske placerede forhindringer på vejen foran ham og Michael i form af lastbiler, huse, hegn m.m. En finesse der blev brugt ofte. KITT er den uundværlige hjælper for Michael, som skylder KITT sit liv adskillige gange. KITT har en ond tvilling, som hedder KARR.
3. Niles Crane (Frasier)
Bror til Frasier Crane. Niles (M.D., P.h.D, A.P.A) er i evig konkurrence med sin storebror (som han anser som en pop-psykiater, men alligevel beundre) om at rekvirerer de dyreste og fineste antikviteter. Få de bedste siddepladser i operaen og teateret, eller komme med i de mest eksklusive klubber.

Niles er ultra snob og lider af alle tænkelige forbier (hvor af nogle er uhyre sjældne). Han er i mange år gift med den styrtende rige (og usynlige) Maris, som er ham en uvurderlig hjælp til at kravle op ad den sociale rangstige i Seattle. Alligevel er han hemmelig forelsket i hans fars "genoptrænings hjælper" Daphne, som på trods af at være påstået synsk, aldrig ænser dette.

Niles er motorisk og fysisk nærmest hjælpeløs, og evner f.eks. end ikke at gribe selv simple ting kastet til ham som f.eks. en bold (medmindre selvfølgelig, at Daphne er i nærheden) til stor frustation for hans far Martin. Til gengæld har Niles en IQ på 156.

Niles elsker desuden det franske køkken and fine arts. Det gør at han og Frasier ofte kaster sig ud i hovedløse projekter sammen, så som at starte en restaurant med et så tilpas vanskeligt navn at udtale, at almindelige mennesker ikke kan bestille bord. Skrive en bestseller, eller gå sammen om en fælles praksis som psykiatere. Alt selvfølgelig, dømt til at mislykkedes på grund af rivalisering og jalousi                           


   


2. Chewbacca (Star Wars)
Der vrimler ikke med filmroller til Wookier, men Chewbacca stråler i rollen som Harrison Fords trofaste sidekick og uldtæppe. Piraten Solo er ikke en mand som stoler på mange, men Chewie lægger han gerne sit liv i hænderne på. Der ud over er Chewie en ganske habil skakspiller og udstyret med en ultra cool armbrøst. Desuden er Chewie aldrig hoppet på den metroseksuelle bølge, for Chewie barber nemlig hverken bryst, ryg eller boller. Chewbacca havde sin storhedstid i de tre Star Wars film, der efter blev der lidt stille omkring hans person, men lever i dag et stille liv i Malibu. Og nej, det er ikke en fejl. Der er tre Star Wars. Punktum!
1. George Costanza (Seinfeld)
George er en yderst utraditionel sidekick. Han lyver, stjæler, snyder, bedrager og er super nærig. Han er neurotisk og usikker og stinker til parforhold. Han er typen der maser og skubber sig foran børn og ældre mennesker for at komme først ud af en brændende bygning. Ånder lettet op når hans soon to be wife dør før brylluppet, på grund af hun har slikket på giftige konvolutter købt billigt af George selvfølgelig. Omvendt har George gjort det at lyve til den største kunstform og udviser nu og da et besynderlig mod. Der ud over er hans eneste rigtige talent, at havde overlevet sin opvækst med sin psykotiske forældre også at spille Frogger.

Honorable mention:

Paven (Gud)
Andrew Ridgeley (George Michael)
Darth Vader (Kejseren)
Cato Fong (Jacques Clouseau)
Joseph Goebbels (Adolf Hitler)
Hawk (Spencer)
Sideshow Bob (Krusty the clown)
Doc Holliday (Wyatt Earp)
Newman (Kramer)
Schaffer (Smith)
Silent Bob (Jay)
Cliff  Clavin (Norman)
Villy Søvndal (Helle Thorning)

......Tak for alt og husk:


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar