onsdag den 4. marts 2015

Deoxyribonucleic acid
Anmeldt af: Svend Erik Ejstrup

Den højt dekorerede politimand Terence McDonagh (Nicolas Cage ) er plaget af rygsmerter. På rekordtid ender han i et misbrug af ikke blot smertestillende piller fra apoteket, men også kokain og heroin. Da han bliver sat til at efterforske mordet på en familie af 5, der viser sig at være narkorelaterede, befinder Terence sig pludselig i en nedadgående spiral, hvor han bliver mere og mere korrupt for at få fat i sine stoffer. Samtidig kæmper han med ludomani og med at beskytte kæresten Frankie, der luksusluder.

En remake af "Bad Lieutenant"? Nej. En homage til "Bad Lieutenant"? Nej. Herzog går, som sædvanligt, sine egne vegne, og hvis han undervejs skulle komme til at indgå nogle småkontrakter med sit publikum, sørger han med et skævt smil for at bryde dem på den mest uventede facon. Alt medens han stimulerer vores nysgerrighed mere og mere.
Medens denne film har tydelige Herzog-kendetegn er det samtidigt en meget anderledes Herzog film. Der er mere et fortsætligt skær af Hollywood, som instruktøren dog demonterer gennem sine typiske billeder af f.eks alligatorer, leguaner og et New Orleans i forfald.

Historien drejer sig om et menneske i forfald, derfor valget af by. En morderisk, cocainmisbrugende, svindler af en cop, der bruger loven som et redskab for egen vinding. Men Herzog omfatter, rigtigt godt hjulpet af Nicolas Cage, dette dumme svin med en forsonlighed, der ikke alene bringer filmen ind i komedietakterne efter først at have ført vore tanker hen mod Corman McCarthy, men gør os interesserede i hans skæbne, som ikke skal røbes her.
Cage spiller fortrinligt og bakkes smukt op af en afslappet spillende Val Kilmer, en sødmefuld Eva Mendes og en sensationel Fairuza Balk.


Filmen er et overraskende træk af Herzog, og det er ærgerligt, omend forståeligt, at ingen har bundet an med at sætte den op i danske biografer.Bad Lieutenant Port of Call New Orleans 2009
Instruktør: Werner Herzog
Manuskript: William M. Finkelstein, Victor Argo
Fotograf: Peter Zeitlinger
Medvirkende: Nicolas Cage, Eva Mendez
Russell M. Haeuser, Val Kilmer, Xzibit

IMDB 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar