onsdag den 7. januar 2015

One big motherfucker
Anmeldt af  Jes Beier

En gruppe filmfolk tøffer ind i Amazonas for at finde et skjult folk. Men til at begynde med støder de imidlertid på en meget ugæstfri Anaconda, der fornøjet guffer medlemmerne af ekspeditionen i sig én efter én. 

Filmen er HELT umulig, og Eric Stoltz vælger fornuftigt nok at lægge sig på langs, så han slipper for at høre på noget af det mest idiotiske dialog der nogensinde er sat på film. Jon Voights (HVAD sker der her?!?) fremstilling af Paul Sarone må tage en yderst tvivlsom førsteplads som en af de ringest tegnede filmskurke nogensinde - skal han forestille at være Kaptajn Quint eller hvad? At dømme efter de grimasser Voight konstant skærer og hans mumbo-jumbo snak der skummer over af viden om slanger og andet, skulle man næsten tro det. 


Det øvrige cast (med Jay-Lo og Ice Cube øverst på listen burde man i grunden være advaret!) spiller så utilstrækkeligt, at figurerne fremstår som én-dimensionelle paphoveder - hvad de iøvrigt også er! De er allesammen henholdsvis så usympatiske, tåbelige og utålelige, at man ligefrem ser frem til at de bliver fortæret af den overdimensionerede slange. At denne film er blevet vist i biograferne virker blasfemisk på mig.

 
Blot et af mange filmskudtryk som Ice Cube magter
Jeg kan dog godt lide slutningen, hvor Voight bliver gylpet op igen efter at hans kranium er blevet busted, og hver en knogle i hans krop knust. De sidste ti minutter af filmen er derfor helt okay, men jeg tror derudover, at man enten skal være bevidstløs fan af denne type film eller bare så film-tørstig, at absorberingen af denne film ville svare til modvilligt at skulle drikke sit eget affaldsvand i ørkenen for at overleve. "Anaconda" storstinker som en kattebakke der har stået fjorten dage i julisolen og endnu ikke har fundet vej til nedfaldsskakten.

Anaconda1997
Instruktør: Luis Llosa
Manuskript: Hans Bauer, Jim Cash, Jack Epps Jr.
Fotograf: Bill Butler
Medvirkende: Jon Voigt, Jennifer Lopez
Eric Stoltz, Ice Cube, Owen WilsonIngen kommentarer:

Send en kommentar