lørdag den 3. januar 2015

Verdens Værste VærtAnmeldt af Jes Beier

En temmelig pernittengrynet laboratorielæge beder en assistent om at hælde hele beholdningen af formaldehyd ud i håndvasken, fordi flaskerne er alt for støvede. Et par år efter konstaterer byen, at en fisk i byens havnebassin højst sandsynligt er muteret som en følge af dette sløseri, og en købmandsfamilie mister en datter til monstret, da hun kidnappes kort efter at uhyret viser sig første gang. De beslutter sig for at finde pigen selv, da de ikke kan regne med hjælp fra hverken myndigheder eller nogen de kender.

 
Fuldstændig blæst SF-gyser, der får Emmerichs Godzilla til at virke som et mesterværk. INTET fungerer, hverken dialog, kontinuitet eller skuespil, og det virker som om den er lavet af folk, der helt enkelt ingen begreber har om film overhovedet! Det er helt utroligt, at denne film er blevet udsendt til biograferne, og nærmest ufatteligt at den blev et decideret hit ved Cannes-festivalen!

Filmens egen logik er helt fraværende. Myndighederne beslutter sig for at spraye uhyret med et særligt giftstof "Agent Yellow" som er så toksisk, at det udsletter alt biologisk liv det kommer i kontakt med. Men senere i filmen får vi at vide over en højtaler, at middelet KAN være farligt for ældre mennesker, børn, gravide kvinder (IKKE ditto mænd!) og personer med luftvejssygdomme. De ombestemte sig åbenbart mens de skrev filmen, eller også fandt videnskabsmændene ud af at det ikke var så farligt alligevel?


 
Man kunne remse utallige uoverensstemmelser op, men det er ikke umagen værd. Filmen er enestående dårlig på alle niveauer, og i starten griner man overbærende af det, men det ender desværre med at blive en pinsel at se på.
The Host (Gwoemul) 2006
Instruktør: Joon-ho Bong
Manuskript: Joon-ho Bong & Won-jun Ha
Fotograf: Hyung-ku Kim
Medvirkende: Kang-ho Song, Hie-bong Byeon
Hae-il Park, Donna Bae, Ah-sung Ko
Ingen kommentarer:

Send en kommentar