fredag den 9. januar 2015

They are comin' to get ya Wyatt!
Anmeldt af Søren Nielsen

Spørg man hvem Eduardo Sanchez er, er der næppe mange der rækker hånden op. Men siger man "The Blair Witch Project", vil de fleste sikkert kunne nikke genkendende til den ene halvdel af bagmændene fra en af verdens mest succesfulde indie film.

Eduardo Sanchez er her tilbage i skoven med "Altered", men nu uden hverken heks eller hjemmevideokamera. Til gengæld med fem rednecks som under en jagt oplever at få et temmelig usædvanligt lift, da de blive bortført af aliens. Desværre for jagtselskabet vender kun fire af de fem venner tilbage og hvad (næsten) værre er, så tror ingen tror på deres fantastiske beretning. Så ud over at de nu skal leve med byens latter, så er det samtidig den gense opfattelse, at femte
manden der mangler, har de fire andre slået ihjel og at han nu ligger begravet et sted der ude i skoven.
Nu, 15 lange år efter hændelsen, viser muligheden sig endelig for den længe ventet smag af revenge. De tre af vennerne har nemlig i de mellem liggende år brugt det meste af tiden på at jage aliens i skoven og det er nu endelig lykkes dem at fange en gæst fra rummet. Her efter opsøger de den sidste overlevende fra jagtselskabet Wyatt, som har forskanset sig i en hytte og nu lever i mere eller mindre isolation fra omverden sammen med sin kæreste. Så nu bør E.T finde smartphonen frem for It's payback time!  Spørgsmålet er blot, hvem har fanget hvem?

 "Altered" er kort beskrevet en oldschool sci-fi/horror under siege film, skruet sammen på et budget der nok er større end The Blair Witch nul budget, men ikke meget. Til gengæld er der ingen CGI, men et godt gammeldaws gummi/latexkostume og hurra for det! Hvor Eduardo Sanchez og co. holdt de grafiske element på et absolut minimum i heksedansen, så er der gjort et stort indhug blodbanken til "Altered". Her får vi serveret tarme i metervis, forrådnelse og headshots uden at filmen dog på nogen måde konverterer til en blood & guts massakre. Skal man sammenligne "Altered" med noget genkendeligt, så vil "Signs" umiddelbart være det bedste bud. Selv om "Altered" er en betydelig mere "primitiv" film. "Altered" lægger nemlig ikke et sekund skjul på, at her bevæger vi os på den klassiks B film sti - dog i fin indpakning. Én location (ud over skov) seks medvirkende (altså mennesker) og et klassisk persongalleri: Tøsedrengen, hidsigrøven, den fornuftige og den smarte. Smid så oven i gryden en kæreste og lokal sherif og.......vupti! Du har en klassisk genre opskrift."Altered" er med andre ord, altså hverken en rumrejse i 2001 eller 10. Men der i mod en fin lille underholdene sag. Og den leverer da også et par fine hop i sofaen og tilpas med gore til at tilfredsstille selv de mere kræsne. Af minusser på kontoen kan nævnes, at den taber lidt pace og historiens udviklingen går i stå. Så selv om at Hr. Sánchez hverken kommer på omgangshøjde eller i nærheden af bedriftet med The Blair Witch, så er den alt i alt et kig værd. Ikke mindst er du til isolationsfilm og knapt så venlig visit fra rummet. 


Altered 2006
Instruktør: Eduardo Sánchez 
Manuskript:Jamie Nash & Eduardo Sánchez
Fotograf: Steve Ydlin
Medvirkende: Adam Kaufman, Catherine Mangan
Brad William Henke, Michael C. Williams

IMDB 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar