torsdag den 11. december 2014

Braaaains....oh i mean tits!

Anmeldt af Monkeyman


Godt nok har Andrea Bianchi's film ikke ligeså stor budget som Fulci eller Lenzi's zombieværker, men alligevel så er det lykkedes at komme op på siden af de førnævnte herre med "The Nights of Terror".

Filmen er langt hen af vejen pæn WEIRDO, og den er lavet på en måde som kun en italiener kan lave den på. Tydelig håndholdt kamera og flittigt brug af zoom-knappen, der ville få enhver mellemøstlig sæbeopera produktion til at blegne... YES MY BOYS, så ved du at det er en Euro-gøjser!

Vi har tre par og en rigtig grim unge, der har fornøjelsen af at barrikadere sig inde i en stor villa, da nogle langsom traskende zombier har fået færten af vor kære venner, der ligeså godt kan indse at de er ren føde.... til publikums fornøjelse.


2ba tit eating zombie ......or not

Vi har selvfølgelig de sædvanelig splat-sekvenser, hvor der nøjsomt bliver fokuseret på ofrenes skæbne, uden at det blive helt ulækkert... nej faktisk så er filmens mest skræmmende moment ikke så meget zombierne, der mest at alt ligner et par plejehjems beboere, der er gledet ned i en gylletank... men den møghamrende grimme karl af en dreng (se på billedet), som skal forstille at ha' en rimelig flot mor, som han uhyggeligt nok er lidt lun på. Ja, faktisk så indeholder denne film visse elementer af incest, da drengen vitterlig talt prøver at komme i bukserne på sin egen mor. Og da drengen senere bliver forvandlet til en zombie....SPOILER!!!... så bider han selvfølgelig patterne af mor! Kom ikke og sig, at italienerne ikke forstå hvor skoen rigtig skal trykke, når man savner noget mærkeligt og anderledes i en zombiefilm!

Zombie Happy-Meal

På trods af disse skæve plusser, så er filmen ligesom at spise en lækker lasagne, hvor du finder et langt hår i, da der er visse irritations momenter som er vanskelig at ignorere. Èt af disse kunne være gruppen af personer, som fra A til Z (uden undtagelse) alle synes at være nogle hjælpeløse vatnisser og tudeprinsesser, der faktisk fortjener at lider en slem død.

Noget andet er visse gentagelige lydeffekter, der bruges når zombierne kommer i spil og hvor lyden af en ødelagt radiosender til sidst gik mig alvorlig på nerverne.... hvilket man selv bør høre for helt at forstå!

 
Yes?

Men ellers er dette en gang herlig b-films nonsens, der måske ikke vil vinde nogen horror-priser, men som i den grad må siges at være skæg og lidt speciel at kigge på. Husker du at spise uden om de sorte hår.
Bruial Grond: The Nights of Terror 1981
Instruktør: Andrea Bianchi
Manuskript: Piero Regnoli
Fotograf:Gianfranco Maioletti
Medvirkende: Karin Well, Gianluigi Chirizzi
Simone Mattioli, Peter Bark, Roberto Caporali


Ingen kommentarer:

Send en kommentar