søndag den 21. december 2014

Skriget!

Anmeldt af Søren Nielsen

Da jeg skulle finde information om de medvirkende i Silent Scream tjekkede jeg, smart som jeg er, IMDB. IMDB er Ikke bare verdens største filmdatabase, men også samlingssted for det forudsigelig og blankpoleret. 2.9 i karakter til Silent Scream? Sig mig, hvorfor fanden ser folk andet end Hunger Games og Hobitten 9? IMDB's bruger rating er filmsmagens svar på Ikea.

Nå, det var det tavse skrig vi kom fra. En gruppe studerene som har været så venlige at hjælpe deres professor året igennem med et forskningsprojekt omkring hjerneaktivitet (i en slasher film? Høhø), for til gengæld lov til at låne hans hyggelig bjælkehytte som er placeret på en mere eller mindre øde ø i navlen af ingenting. Midt isvinter med dårlig mobildækning forstås! 

Hvad de til gengæld ikke ved er, at en af indbyggerne på øen (så helt øde er den altså ikke) har en økse i siden på de smukke unge mennesker. Han er i øvrigt let genkendelig fordi hans killer outfit er noget så udspekuleret som en af de army-grønne jakker som du sikkert kan huske (hvis du altså er gamle nok?) som du var tvungen i af din mor i 5. klasse og som havde en hætte med imiteret lorte brun pelskant. Og lige meget hvordan du så end bevægede hovedet fra side til side for at se noget, ja så kunne man aldrig se en skid. Hætten blev hvor den var. Men gud hjælpe dig, tog du den ned!


Silent Scream er en backwood b-slasher movie fra den sjove hylde af. Når det så er sagt, så skal du selvfølgelig ikke narres. Vi har her med at gøre med en flok skuespillere, om hvem det retfærdigvis skal siges, ikke er 100% talentløse (på nær den mørke fyr - oh my god!). Omvendt kalkulerer de forhåbentlig heller ikke med at skulle finansierer deres alderdom igennem skuespillet. Der ud over beriges vi med en skarpskåret dialog, der de bedste steder får Days of Our 
Lives til at virke lige en anelse for sofistikeret for dens egen bedste og ..hov? Hvad er nu det? Siger du, at du allerede er hoppet af bussen til hyttenferien og på vej ind på IMDB for at tjekke den seneste Twilight trailer? Well, så misser du både forret, hovedret og dessert min fine ven. For inden uret har passeret ti minutter efter ankomst, har vi vidnet en gang sweeeeet girl on girl action, med strittende attributter i tæt samspil med knitren fra pejsen. En fyr som får sit ansigt ommøbleret ved at få det trykket ned i et bål (til hans store utilfredshed i øvrigt). En flækøkse i smasken til en og i nakken på en trejde. Plus selvfølgelig, en pige der bliver revet over på midten af en....ja, du gættede det: kaninfælde! Damn right - true believer!

 

Her efter trykker man så lige pause, trækker vejret og snupper en slurk lunken cola og tænker: fordømt, har de søde mennesker bag Silent Scream nu fejlvurderet antallet af deltagere til at kunne fortsætte i dette hæsblæsende tempo? Men no need to worry, der er gudskelov forstærkning af slagtekvæg på vej.


Silent Scream vinder hverken tekniske priser eller gyldne statuetter uddelt af gamle mænd i lejet smokings, men elsker du genren, så må du ikke snyde dig for den lille gory lækkerbisken med søde tøsepiger og dumme drenge som man er parat til at tilgive næsten alt, bare for underholdningsværdien.


Silent Scream 2005
Instruktør: Matt Cantu & Lance Kawas
Manuskript: Bob Brown, Matt Cantu, Lance Kawas
Fotograf: Anthony Simms
Medvirkende:Melissa Schuman, Scott Vickayous
Shanti Lowry, Thomas Zellen, Carey Torrice

IMDB


Ingen kommentarer:

Send en kommentar