torsdag den 18. december 2014

The Deep End of HorrorAnmeldt af  Monkeyman

Måske den sådan første nazi-zombiefilm, hvor en gruppe mennesker på en charterbåd (hvilket i virkeligheden er en forstørret gammel motoriseret jolle), strander på en afsidesliggende ø, som førhen var en base for nazi-eksperimenter, hvor man prøvede at lave super-soldater med ariske gener, som har resulteret i, at øen er beboet af nazi-zombier, der elsker at bevæge sig under vand, for derefter at luske sig op på eventuelle ofre.

"Shock Waves" er det man kalder en lækker b-films matiné til de sene midnats timer, hvor man har brug for noget som er så langt ude, at man med sindsro kan gå i seng, uden at man får mareridt... med mindre man er utrolig følsom!
Filmen er nok ret tam, set med nutidige øjne, men alligevel så byder den på atmosfæriske momenter og skønne øjeblikke, som vi kun ser i de bedste lav budget baggårdsfilm, og når man har med undervands SS-zombier at gøre, ja hvem vil så ikke få bløde knæ og overgive sig en smule? Det gør jeg hvert fald!


Filmens rolleliste byder på Brooke Adams, og så selvfølgelig de to gamle grunkere John Carradine og Peter Cushing, som måske ikke har særlig meget at lave (nu er plottet jo heller ikke indviklet), men de bringer smilet frem hos Monkeyman, og især Cushing er en medfaktor til at pumpe filmen lidt større op, end den er.

Zombierne er ret godt sminket, og selvom vi taler om en stor set blodløs film, så er vore kære venner fra det udøde SS-korps, alligevel nogle ganske effektive monstre, især når det kommer til undervandsscenerne, som for mig personligt, var imponerende lavet."Shock Waves" er måske ikke det ypperste man kan hive frem fra genren, men det er alligevel et værk, som er springfyldt med lækre elementer, som gør den til et samlerobjekt for seriøse horror-nørder som mig.
Shock Waves 1977
Instruktør: Ken Wiederhorn
Manuskript: John Kent Harrison & Ken Wiederhorn
Fotograf: Reuben Trane
Medvirkende: Peter Cushing, John Carradine
Brooke Adams, Fred Buch, Jack Davidsin


Ingen kommentarer:

Send en kommentar