onsdag den 19. august 2015

Indy Cult.. On WEED!. Anmeldt af Karsten Falkbøll

"Would you like some making fuck, Berserker" - Kranker Olaf med sit Skæve Østeuropæiske Fjæs! ind i sin usynlige håndmikrofon.. Og det er Præcis! Det Der er Med til, at gøre 'Clerks' intet mindre end' FAN-Fucking-tastiks!

- Det, og dens Evne til, at være lige ud, af posen, naturlig, og på den måde Mere "Ægte".. Så Hvis du vil forstå hvad Det vil sige, at Ville lave En film - lige Gyldigt What!?, Grap my Shit - I dont give a Pik!!?..


 - Så må vi kikke lidt nærmere på Kevin Smiths lille 16MM. sort-hvide Genistreg.

- Kevin ville lave en film - No Matter WHAT!!, og tro mig hvis nogen i Den her' verden kan følge ham Lige Der?.. Er det Mig!.

Men nogle gange er det "Bare" ikke Nok! at ville hjertens gerne - Nogen Gange må man hive i det før omtalte 'Fuck this SHIT.. I Dont' give a F.UUU.C.K!' håndtaget.. Be en lille bøn til Bruce Campbell, og lade terningerne falde hvor de ligger..


Kevins "Håndtag", var en ordentlig bunke Quick-lån!.. investerede Hele Lortet i Filmen, brugt Alt sin energi, og hev i Alle sine små tråde på En gang - En af dem, var Jason Mewes.. Ham vender vi tilbage til!.

I dag behøver du ikke! spændere Alle dine Surt opsparede skillinger på, at bryde igennem Film-muren.. Du skal bare være mere 'end Genial!.
Smiths metode var, at satse på det klassiske - Sort/Hvid Celluloid!.
Og resultatet er.. Fuck!, det er jo ligesom hvis jeg lavede En film.. i Baghaven!..
Men, så stille og roligt luller kevin dig ind i sit Helt eget, men Pænt Stenede 
Univers, og før du kan sige 'Snooge to the MotherFucking Nooge!'.. Så FYRE Han - på det tidspunkt Jonkey-Jokester-drengen nede fra hjørnet.. Mr Mewes Lige Lugt i Bondekarlen! på dig - Drengen kommer Moonwalkende baglæns i billedet, og Blæser ud til Hele omverdenen 'I FUCK ENYTHING THAT MOOOVES!!'..
Og fra det sekund - kunne 'Cheech and Chong' Stolt! trække sig tilbage. Endelig fik Slacker-generationen et ansigt.. Eller to!.

Men - Som Sådan, er filmen ikke nogen stor Whoopdydoo - Kevin skriver stærkt, og Er måske også En bedre forfatter end instruktør?.. Og så må vi ikke glemme - på grund af hans gode smag i popkulturen Er han oven! i Hatten en Master Stemnings-iscenesætter- så Fanden stå i Helvede.. Funky Music? - Comming Right the Fuck Up!.

 
 - Og i Mit tilfælde har den En Helt speciel plads i hjertet.. Fordi jeg kan mærke den kommer fra En True Fellow Geekster!.. Samtidigt med, at vi Er Helt nede' på jorden, og problemerne Er ikke større eller Hårdere.. End vi Sagtens ville kunne løse dem sammen Et af gangen!.. Også Uden at stå i Gæld eller Lort til halsen!.

Absolutly En Vaske Ægte Indie Klassiker, og Ja - det er et billed af min lidt halvgrimme jay and Silent Bob tat.


 - Og ud over, at scenerne med Jay and Silent Bob Selvfølgelig er Mega Kult, bliver jeg lige nød til, at nævne Endnu en gang - den Polsk Rockende Krøltop 'Olaf'.. Man That IS!, some Funny FUNNY Stuff!:

"Would you like to smoke some pot, Berserker - My love for you is ticking clock, Berserker - Would you like to suck my cock, Berserker"... Nej det' bliver Sku ikke meget bedre :)


1 kommentar:

  1. Army OG Clerks tatoo, så er man fan ;-) Hvad med en anmeldelse af 2'eren nu vi venter med længsel på 3'eren? :-D

    SvarSlet