fredag den 14. november 2014

300 + 300


Anmeldt af Jesper Ørsted

Den athenske general, Themistokles (Sullivan Stapleton), der både er en erfaren kriger og en gudsbenådet strateg, forsøger at samle Grækenland mod den enorme angribende persiske hær, som er anført af den persiske konge Xerxes (Rodrigo Santoro), og af den hævn- og blodtørstige hærførerinde, Artemisia (Eva Green). Themistokles forsøger at overtale Spartas dronning Gorgo (Lena Headey) til at kæmpe med sig, men spartanerne kæmper kun for Sparta. Eller gør de?

 
Det kunne passende kaldes for 300: Søslagene. Mens den første film udspilledes på land, så drager vi her til søs. Kong Xerxes mægtige flåde under ledelse af den græske kvinde Artemisia. Hun kommer op imod Themstocles og en lilleput af en græsk flåde, som på papiret ikke skulle udgøre noget større problem. Det bliver til et personligt opgør mellem de to kommandører, på en måde så man kunne kalde det for Enemies: A Love Story. 

Eva Green viser kasser og de er bestemt nydelige. Filmen er i lighed med 1'eren stærkt stiliseret og visuelt flot at se på. Mange af billederne kan klippes ud og sættes op på væggen. Der bliver gået til makronerne og stålet i filmen med masser af slo-mo blodsudgydelse som i 'Spartacus' TV serien. Rimeligt splattet, dog mangler der et splattet clu, som i 1'eren, da kæmpen mister hovedet. Der er højt tempo filmen igennem, faktisk så meget at man savner de "stille" passager, dem man bruger til at fordøje filmen med. Desuden ligner Xerxes noget fra en Gay Pride parade. Det er splattet underholdning for masserne. 3D effekterne er næsten kun til stede som dybdevirkning, der savnes nogle spektakulære ud af lærredet effekter. Og som sådan er den som Hollywood 3D fim er flest: Virkningen er ret lille, 3D er ganske enkelt ikke gennemtænkt, som f.eks. i My Bloody Valentine, hvor der er virkeligt flotte ud af lærredet effekter. Instruktør Noam Murro er ikke Zach Snyders ligemand, men han slipper fra filmen med æren i behold.
300 Rise of an Empire 2014
Instruktør: Noam Murro
Manuskript: Zack Snyder & Kurt Johnstad
Fotograf: Simon Duggan
Medvirkende: Sullivan Stapleton, Eva Green,
Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey


Ingen kommentarer:

Send en kommentar