mandag den 17. november 2014

Camp-Horror. The Final Report!

Går du rundt med den forestilling, at dybdeborende journalistik afgik ved døden med Woodward og Bernstein og nu ligger trygt begravet side om side med  sodastream maskinen og Unionen? Så tro om igen. Movie Madness bad vor egen voksenspejder og ekspert i skov, kradt og pot - K-Falkbølle, pakke telt, de lange underbenklæder og gummistøvlerne. Hanke op i sovepose og drikkedunk og vinke farvel til familie, Ikeaseng og fjervarme for et par dage.  Turen gik ud i det grønne efter en naturlig forklaring på hvorfor dødligheden blandt ungdommen ligger 83% højere end landsgennemsnittet når det kommer til overnatning under åben himmel. Ulykkeligvis hørte vi aldrig fra vores udsendte igen. Men her, ca. syv år efter slog lynet ned. Hans rapport landede i vores postkasse. Fundet af en gruppe spejdere i Roldskov. Den var medtaget af vind og vejr, men kunne læses. Han havde døbt den: Camp-Horror!

Friday the 13 th.
Jeg var en tur i London fornylig.. Sandheden er, at jeg var ovre og vise dem hvordan én Rigtig Army of Darkness Ryg-Tattoo ser ud! ;) - Det var én lidt hektisk dag, men alligevel var der tid til at dræbe et par timer - Så mig og lillemor, ind i biffen!.. valget stod i mellem George Clooney, og 'Hatchet'... Så det var ikke særligt svært (hvis du ikke skulle vide det?... Falkbøll har' dådyr-øjne!) - Faaarvel Clooney!.

Hvad skal jeg sige... I FUCKING LOVE THAT SHIT! - "Hatchet" puster nyt liv i én ellers noget glemt horror genre.. Nemlig CAMP HORROR!.
Nu tænker du.. 'Hatchet'?... var det ikke 'Fredag den 13' der stod i overskriften?... JO Habibi!, fordi det HELE startede med Jason... langt langt inde i skoven, i den mørkeste mørke nat! (ka du høre uglen Habibi.. Kan du Høre den!?).

Så ind over 4pit-stops vil jeg vende, og dreje denne dejlige genre - Og hvad er mere nærligende, end at starte med "the Grandaddy" der startede det hele... JASON FUCKING VORHESS!."Fredag" sendte sit puplikum, op i gennem taget - Dem der har set slutningen vil vide hvad jeg snakker om, og siden 80erne har Horrorfilm ikke været helt det samme. Mixet af lejerbåls historien, den klassiske horror musik - nærmest 'PSYCHO' agtig!.. ikke så underligt, når man tænker på Mario Bavas 'Bay of Blood' sikkert også, lige som Giallo-genren ér sprunget ud af én inspiration fra netop! Alfred's 'Psycho' - Giallo senere blev til netop!.. TADAAAAA!!: USA-CAMP-HORROR!.

....Og ØVVV! - let's NOT! forget topløse "Teen-Tøser" (nogen af dem WELL over de 20... OK WTF), og dén Nådes-sløse "in-you're-face vold"(på 80er skalaen altså!).. Giver bare én nærmest lyst til at, poppe endnu! flere popcorn i skallen, og krybe helt! ned i soveposen - bare for hyggens skyld..... HOV HAVD VAR DET! - der lå Sku én Nold! ;)

Join the happy-side we got eh... cookies


Så skal man måle "Fredag" ud fra hvad år den stammer fra, og hvad der var fremme på det tidspunkt?, så er den Klart én hjørnesten i Horror historien, og trend-sætende genre-hyldest for ét HAV! af "plagiater" lige siden - nogen af dem gode, og en kæmpe! masse af dem - not! så gode..

Min lille rejse, vil føre dig fra 'Fredag den 13' til 'the Burning', over 'Sleep Away Camp' og til sidst vil vi slutte vores tur med 'Hatchet'.
- Følg med hvis du gider... Next stop.....


                                                  The Burning


 

Velkommen til næste stop på turen igennem denne skønne genre, jeg har valgt, at kalde 'Camp Horror'. Snakkede vi kun Dansk, ville det jo nok bare være "Lejr-Gys" (lyder ikke liiige så fedt vel?).


Dansk Lejr-Gys


På første stop, så vi på Le' Grandaddy af dem alle - nemlig 'Fredag den 13'... Men, der skete jo det at, nogen lunde samtidig tilbage i 80erne Eksploderede! Horror-genren, lige som den også gjorde efter 9-11..
Den gang begyndte det faktisk i slutningen af 70'erne med bla. 'the Texas Chainsaw Massacre', 'Halloween'... Nogen mener, at det har noget med hvordan det ser ud "Globalt".
Vietnam, 9-11, Hiroshima... Jo være virkeligheden ser ud?, jo være vil VI ha! vores underholdning... Så VI må gætte på, at Horror-film er nok kommet for at blive!.

Og hvem ved.. måske én dag? set på i finere selskab, som dén fine-FINE!.. 'kunst-form' det nu engang ER!.

Noget af det Fede! ved film som "Friday" og 'the Burning' - Det var, at make-up artister som - Tom Savini, Stan Winston, Dick Smith... fik frit spil til at gi den ALT! det Gas de kunne komme op med, og Tom ER!, og var dén gang helt sikkert! den mest opfindsomme af dem Alle!. Frisk fra Vietnam krigen, hvor han var fotograf, og brugte meget tid på at gå og fotografere efterladenskaber, halve mennesker, brændte ofre.. Én viden han bag efter
udnyttede til det yderste i "Hollywood" - Toppede i Geoorge A. Romeros 'Day of the Dead'.
Toms teknik var, at bruge så meget af den rigtige skuespiller som overhovedet muligt, og kikker du godt efter vil du i "tømmer-flåde" scenen, kunne se bla. hvor dukkens krop slutter, og hvor den rigtige skuespiller starter.

'the Burning' holder den dag i dag, fordi den har, den "der"... "OldSchool" fornemmelse, der ikke Er til at skyde! igennem, den samme "fornemmelse"/"Feeling" som du finder i 'Maniac' (også en Tom Savini Klassiker), 'the Fog'(the Original), og 'the Prowler'...

Og så er der selvfølgelig faktoren af, at tage sådan noget som en lejrtur, noget de fleste af os kæder sammen med nok det ubetingede fedeste i skole-tiden(måske endda der du fik dit første kys).. hvor efter man lukker en psycho løs, og helst! ikke én der kommer helt ude fra, gerne én der allerede er i lejern! - Så du ender op med, at ha en genre der skifter i mellem : teen-sjov, bade scener... MORD!!!, tilbage til teen-sjov, lad os ikke glemme Pot-rygning (Paramount!), dér efter kommer der gerne noget sex.... og noget mere MORD!!! - Og det mine venner... holder EVIGT! - Billigt/Bøvet/Blodigt, og Babset! - Verdens Bedste genre.. Camp Horror!.'the Burning' score ikke heeelt top-point.. fordi de fleste personer i filmen er SÅ Røv-hamrende irreterende, at man egentlig bare sidder og vendter på de skal købe farmen!.

Næste stop 'Sleepaway Camp', husk mere! Pot ;)


                                             Sleepaway Camp
 'Sleepaway Camp' kom jo' som bekendt i 80er bølgen, efter Amerikanerne for Alvor havde genvundet Slasher-genren med titler som Selvfølgelig 'Friday the 13th', men også med The Slumper Party Massacre, 'Sorority Babes in the Slimeball Bowl-O-Rama', og 'Madman'... De hér film var ikke! top-nuch i i teknik og Diller-Daller!.. Men Os - Såkaldte Ny-udklækkede "GoreHunde" fik hvad vi ville ha - Blod!, Patter!, og ét lille fnis i øjet! dér gav os noget at bygge det næste Grineflip på!.


'Sleepaway Camp' kunne Godt være én eller andens Favo 'Camp Horror' film?... Sandhenden ville nok være at dén forening NOK ikke fylder meget mere end, at de All 2Getter kan klemme Røven ned i én FORD Ka.Men det gør slet ikke noget Habib! - Fordi, alle os der syntes den er lidt Fee?.. fylder meget mere! énd 10 Jumbo Jet'sss! - tror jeg nok?.
Hos mig? Er den ihvertfald én god grund til at gå i "Skoven" igen, og 'Camp Horror'... Var kommet for at Blive!.

Og på Blurajz Kan du Nyde Angelas Full "Bean and Taters" i Gloryfinerende! HD... Det ER Sku'da vær at tage med ;)

- Vi slutter vores lille rejse rundt i Lejrbåls-Gysets land af, i Kløvermandens tegn.

Følg med til.. Sidste stop! 'Hatchet'.


                                                     Hatchet
Selveste Robert Englund åbner ballet med en Sur krumsnade i kajén!, røven plantet! i én Alt for lille jolle, ude i sumpen med sin søn - midt om natten selvfølgelig, og før du har proppet Mundelib fuld af flødekaramelsovs! kalder Bobby ham Sku én Bøssekarl!.. alt imens the Good-old Late-night's Dybeste! TV-klarinet hygger sig i baggrunden med Alt for lille UO-WIIIIIII-UUUUO Bonanza-lignende Muzak... 'Camp Horror' Har Aldrig været bedre!... Grade:A1! - Man fristes Næææsten til at sige HACHUUUU!!.(get it?)Nå-men-som-sagt!, efter én week-end tur med Frau Kone til London - hvor vi næsten "snuplede" over en lille biowif, i én mørk sidegade til 'Qeens Road' - Et perfekt gemt, lille sted for én NY Slasher, til at finde sit puplikum!.

... Vi var mindst 8! mennesker - 7 Nørder, og én Kone i Biograften dén Nat.. Så vil dét sige, at tiden er løbet fra 'Camp Horror'? - Nej det tror jeg ikke!.. Måske i biograf-øjemål?... men ikke på hjemmereolen! - Nørder nørder Jo'.. DET GØR VI BARE!


Det Fede ved 'Hatchet' Er, at den puster nyt liv i en sub-horror genre - nemlig "CAMP!".

Du har godt nok ikke selve! lejr-skolen, men alle de andre kreterirer bliver opfyldt til punkt og prikke, - Med lidt ekstra sovs og kartofler på siden!.

-Du HAR Pot-rygningen, tjeck!.
-Du har søen.. i det her tilfælde én sump!, Tjeck!

-Du har patterne!... og Ja! de er Fanme fine!... meget Fine en-da!, Dobbelt Fucket! Tjeckét-Lækker!.- Og til sidst, og men ikke mindst! - Du har én uhæmmet brug af RØDT! farvestof.. en-da NOK mere! end EU vil andbefale?... FUCK DEM!! - TJEEECK!.

- Så kort sagt! - Et meget, Meget! kærkommet gensyn med én gammel Ven.
Egner sig helt vildt! til én midnats hygger, noget Pot, og nogen popcorn.
I hvert fald! - Er du seriøs med din Horror-samling?, eller sidder du stadig og tænker over om det egentlig var Porno du fik set i 'Baise Moi'?, eller om de nogen sinde får lavet 'Titanic 2' eller 'Blade 4'?.. så glem det!.

- Men Er man "PÅ" med noget OldSchool, og samtidig Funny! af Helvede til! 'Camp-Type Horror' Blink-blink til 80erne??.. Så er! 'Hatchet-serien' liiige noget for dig.

- God fornøjelse med genren og the Offsprings!.. Den ér Sku Så HYGGELIG!.

Camp-Horror!

Friday the 13th. 1980 - Sean S. Cunningham 
Friday the 13th. Part 2 1981 - Steve Miner
Friday the 13th. Part III 1982 - Steve Miner
Friday the 13th: The Final Chapter 1984 - Joseph Zito
Friday the 13th: A New Beginning 1985 - Danny Steinmann
Friday the 13th VI: Jason Lives 1986 - Tom McLoughlin
Friday the 13th VII: The New Blood 1988 - John Carl Buechler
Friday the 13th VIII: Jason Takes Manhattan 1989 - Rob Hedden
Jason Goes to Hell: The Final Friday 1993 - Adam Marcus
Jason X 2001 - James Isaac
Freddy vs. Jason 2003 - Ronny Yu
Friday the 13th. 2009 - Marcus Nispel

The Burning 1981 - Tony Maylam

Sleepaway Camp 1983 - Robert Hiltzik
Sleepaway Camp II: Unhappy Champers 1988 - Michael A. Simpson
Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland 1989 - Michael A. Simpson
Sleepaway Camp IV: The Survivor 1992*- Jim Markovic
Return to Sleepawy Camp 2003** - Robert Hiltzik

Hatchet 2006 - Adam Green
Hatchet II 2010 - Adam Green
Hatchet III 2013 - BJ McDonnell


* Produktionen af Sleepaway Camp IV: The Survivor blev lukket ned  i 1992 og filmen blev aldrig færdiggjort. I 2012 blev den "svejset" sammen af original og arkiv materiale fra de tre forgående film og blev udgivet på dvd. I 2014 blev den re-released i et begrænset oplag på VHS.

** Return to Sleepaway Camp blev skudt færdig i 2003, men grundet utilfredsstillende CGI effekter og mangel på distrubition blev den ikke udsendt før i 2008 Direct to DVD via Magnolia Pictures. I 2009 fik den sin international release.
 
 

 
 

3 kommentarer:

  1. Det ville være fedt hvis der kom flere af features som denne her og kvindefængsel. Måske også med link til hvor man kan købe dem. Peter kbh

    SvarSlet
  2. eBay og Amazon. Husk at tjekke forsendelse omks.

    SvarSlet
  3. Bliver han ikke fundet, kan han jo ikke skive mer' : D

    SvarSlet