mandag den 10. november 2014

The King and I
Anmeldt af Jesper Ørsted


En 3.000 års gammel med hang til cowboystøvler vækkes til live og angriber blodtørstigt plejehjemmet hvor den ældre og krakilske Elvis har tænkt sig at tilbringe sine sidste dage. Sammen med sin makker, JFK, forsøger Elvis at redde halvdøde –men uskyldige- sjæle fra evig forbandelse.

Elvis lever....på plejehjemmet "Den Skyggefulde Hvile" i Texas sammen med den sorte John F. Kennedy (De gjorde ham sort!). Ind i deres skyggefulde tilværelse træder en mumie og nogle farlige skarabæer. Elvis har kræft i tissemanden og får creme smurt på af sygeplejersken, men den sengeliggende Elvis rejser sig altså til dåd, da dødfaldende begynder at ske på plejehjemmet.

Den lokale bedemand afhenter afsjælende beboere med farceagtig hyppighed og en morsom kommentar på vejen. Men Elvis har altså ikke lyst til at få "spist" sin udødelige sjæl af en fæl mumie, så hans bækken kommer i brug til at knække skarabæer. Der skal ikke røbes for meget, men alt i alt nok en lovlig morsom og hyggelig film til at uhyggen rigtig vil indfinde sig. Momentvis viser instruktør Don Coscarelli (Phantasm I - IV, The Beastmaster) den visuelle flair som gjorde ham til kultinstruktør. Dialogen er veloplagt, men alt i alt noget tynd sammenlignet med Coscarellis tidligere film - og alt for pæn og mådeholden med skræk og gru - ikke for at opnå en lavere censurgrænse i USA så den kan vises for børn dér, det sikrer filmens saftige sprog at den ikke kan.
Bubba Ho-Tep 2002
Instruktør: Don Coscarelli
Manuskript: Joe R Lansdale & Don Coscarelli
Fotograf: Adam Janeiro
Medvirkende: Bruce Campbell, Ossie Davids,
Ella Joyce, Heidi Marnhout, Bob ivy

 IMDBIngen kommentarer:

Send en kommentar