fredag den 14. november 2014

Party of 4Anmeldt af Søren Nielsen

The Hamiltons har formået at skabe en del hype omkring sig selv, siden den blev præsenteret på The After Dark Filmfestival, som en anderledes og nytænkende horrorfilm med noget på hjertet. Sågar et samfundskritisk bid, er der visse medier som har kunne svinge sig op til en sen nattetime i skæret fra pc'en og to flasker billig rødvin.

The Hamiltons er en indepentden film skudt på 15 dage, og er man flink kan man sige, at det vi har med at gøre her, er American Beauty møder Texas Chainsaw Massacre, men det vil absolut være en tilsnigelse. Bag de ambitiøse løjerne gemmer sig i øvrigt 'The Butcher Brothers'(Mitchell Altieri og Phil Floressom) som næppe mange havde hørt om før denne film.The Hamiltons er en kombination af incest, kannibalisme og kidnapning af unge piger. Lyder det som en nærende og indholdsrig cocktail til en fredag aften? Så må jeg desværre afsløre, at ingredienserne lyder langt bedre end det smager!  


Familien Hamilton består af storebror som prøver at holde sammen på stumperne efter mor og far døde. De små-bizarre tvillinger også outsider lillebror, som konstant går rundt og filmer familien med et videokamera til sit skoleprojekt og på den måde er katalysator i fortællingen som familiens samvittighed og der med...vupti konfliktpunkt!

Filmen prøver at bryde med genren ved dyrke det anderledes, at vende det kendte på hovedet og kaste en socialslagside i gryderetten , men snubler desværre slemt over egne ben i forsøget. Skuespillet halter her og der uden det dog på nogen måde er en katastrofe. Det er der imod gore delen, som falder slemt til jorden. Voldden er udset som et wake-up call til at skal ramme os som en sømbeslået træskostøvle i skridtet ind i mellem de laaange mellem stykker, hvor The Hamiltons mere ligner en variant over Party Of Five, end en horrorfilm. Men ender mere som et skuldretræk og et......nå? 
 
Et andet eksempel er afsløringens af hvad det er for et uhyre, de har lukket nede i kælderen og som de fodrer med blod fra piger. Her har idéen igen set langt bedre ud på skrift end den gør på film, hvor det blot fremstår som en fuser. Fin idé...men, men, men...


The Butchers Brothers mangler (endnu) evnen til at konvertere deres idéer til film. Dagligdags scenerne bliver for dagligdags, og når vi så skal chokeres med incest og mord, så svigter både effektmaskinen og ikke mindst modet. Selv om man som tilskuere godt kan se hvad de to instruktører vil med deres film, så bliver det aldrig interessant eller stærkt nok formidlet til at det blive det tiltænkte indblik (og indlevelse) i 'familien døds' gøren og laden som kan bære filmen og dens grundtanke hele vejen til mål. Det kniber gevaldigt med eksekvere fra skrift til handling. Nu ender det hele der imod blot med at være forstadsfamiliens svar på dem med kædesaven. Trick r' treat everybody!
The Hamiltons 2006
Instruktør: Mitchell Altieri & Phil Floressom
Manuskript: Mitchell Altieri & Phil Floressom & Adam Weis
Fotograf: Michael Maley
Medvirkende: Cory Knauf, Samuel Child
Joseph Mckelheer, Mackenzie Firgens

IMDB 

1 kommentar: