søndag den 30. november 2014

Fatter ved bedst!

Anmeldt af Monkeyman

Overraskende nok så er det mig Monkeyman, og ikke Troma-geek'en Falkbøll, der har æren af at anmelde Tromas nyeste og skøreste skud på stammen "Father's Day", som er lavet af de skøre kult-hoveder fra Astron 6, som har haft den nette sum af 10.000 dollars til at lave en film... hvilket der virkeligt er kommet smæk for skillingerne for!
Hvis budgettet er sandt, så er denne film lavet for hvad der pr. dags dato svarer til ca. 50.000 kroner, hvilket vækker en hæftig trang hos mig til at gå ned i banken for at spørger om et mulig filmlån!

 
For det engelske udtryk ”The value of money” er altså noget som virkelig kommer til udtryk hér, hvorfor så konkret det?... spørger du sikkert?
Jo, fordi filmen er et festfyrværkeri af farver og herlige små effekter, der umuligt i min forstand kan laves for så et lille pengebeløb... men alt kan åbenbart lade sig gøre!

Selve plottet er så bizart, at din filmsmag flere gange undervejs bliver udfordret, men der er alt hvad et skør historie skal have: En homoseksuel/penisædende seriemorder, der voldtager og dræber fædre... et totalt blasfemisk og pervers verdenssyn... Blodsprøjt og gore-effekter der er så groteske, at selv en påstået splatterfan ikke kan undgå at blive glædelig chokeret... og så er der også en klat incest oveni hatten!!!


Ja, nam nam siger Monkeyman, og det er klart en lille unik gang exploitation-strimmel vi har i hænderne hér, som bringer gode minder frem fra de gamle VHS-dage, hvor man guddødme skulle spole båndet tilbage før man kunne aflevere det hos den lokale Playtime Video butik.

"Father's Day" er en stor SNOTHAKKER-KLAT lige ”IN THE FACE” på alle dem, der mener at b-film og exploitation-genren hverken er kunst eller noget man bør bruge tid og penge på! Men de kan jo bare proppe "Transformers" ind i film-maskinen, imens vi andre kan nyde at blive grotesk underholdt. Og lad dette være en advarsel for alle dem der hurtig kan føle sig stødt af de

mindste morbide/groteske/skøre elementer inden for mediet eller som kun er til de mainstreame aspekter indenfor filmverden. Man skal kunne tåle lidt af hvert og samtidigt være til kulsort humor... ellers falder filmen med et brag på jorden, så man skal altså være af en særlig kaliber! Jeg nød "Father's Day" fra start til slut... men at den skulle være ligeså god eller endda bedre end f.eks. "Hobo with a Shotgun", ja det er i mit univers en lille løgn! Men for 10.000 dask/dollars... ja, så kan man da godt kalde det for et mindre mirakel af en film!
Father's Day 2011
Instruktør: Adams Brooks, Jeremy Gillispie
Matthew Kennedy, Steven Kostanski, Coner Sweeny
Manuskript: Adams Brooks, Jeremy Gillispie
Matthew Kennedy, Steven Kostanski, Coner Sweeny
Fotograf: Astron-6
Medvirkende: Adam Brooks, Matthew Kennedy
Conor Sweeney, Amy Groening, Garrett Hnatiuk

IMDB 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar