fredag den 28. november 2014

Stoned Dead


Anmeldt af Søren Nielsen


The Ayslum, jæp the same guys som berigede din, min og hele verden med Oscar perler som: Sharknado, Titanic II, Battle of Los Angles, Nazis at the Center of the Earth og som har 1:1 kopieret stort set hver eneste blokbuster Hollywood har spyttet ud i de seneste år, bare med et mikroskopisk budget til forskel. De herrer står også bag The Coed and the Zombie Stoner. Men modsat mange af deres andre produktioner, så er dette ikke blot en copypaste produktion. Det er en original historie, eller så originale som de nu kan bliver i denne genre. Og ved du hvad? Det klæder dem faktisk.Chrissy er en super nørdet studerende (det ved man fordi hun har briller) som bor i et soroityhouse med den dominerende Bambi (hun ejer det) og airhead ”tvillingerne” Bunny og Bibi som tilbringer det meste af tiden uden tøj på. Og gør man det, hvad skal man så med små grå celler? Bambi er dog langt fra tilfreds med hvordan hendes medsøstre agerer over for hendes fraternity venner. Bl.a. bliver det påtalt, at Bunny ikke sluger. En forudrettet Bunny undskylder sig dog med, at hun er på kur. Hvad værre er, så har vores heltinde (hende den nørdede du ved) mistet sin kæreste til….jæp, Bambi og selv samme Bambi truer nu med at smide Chrissy ud af huset, medminde hun finder sig en ny kæreste blandt  fraternity brødrene. Og så er det jo som ofte sådan, at gode råd er dyre. 

Men lykken tilsmiler vores heltinde. Det viser sig nemlig, at i det laboratorium Chrissy arbejder og studerer, har hendes professor skjult en tidligere assistent, som uheldigvis blev forvandlet til en zombie. Hvordan bliver man ”uheldigvis” lige forvandlet til en zombie tænker du nok? Det skal jeg fortælle dig. Det gør du, er så stoned, at du tror professoerens zombiemaskine (oh yes!) er en bruserkabine. Zombie eller ej, Chrissy forelsker sig pladask og vupti, kæreste problemet synes løst for en stund i hvert fald.

Uheldigvis går der ikke lang tid, før han kommer til at bide en og 1-2-3 vi har en zombie epidemi på universitet. Chrissy, som er meget, meget begavet, opdager at en ordentlig bønne er løsningen de efterlyser. Ikke blot dulme det zombiernes naturlige aggressivitet, men med lidt mixture fra hendes læbestift, så kan det endda vende processen om. Hvem sagde rygning var usundt? Spørgsmålet er så blot, er det for sent og hvad med kæresten. Er det helt så attraktivt, hvis han ikke længere er en levende død?


The Coed and the Zombie Stoner er ikke en film du falder ned af sofaen af grin til. Det vil med andre ord, være en dårlig investering at sætte næsten op efter en Shaun of the Dead 2. Men seriøst mine damer og herrer, det havde I vel heller ikke regnet med? Jeg mener, The Asylum? Snakes on a Train? Transmorphers? I Am Omega? Når det så er sagt, skal der ikke herske den mindste bitte tvivl om, at dette er det bedste udspil jeg har set fra dem like….forever? Der er både blevet plads til et par gode grin og anderkende nik til genren. Bl.a. en fin lille åbningssekvens: 28 Days Before og professorens kat, som hedder Romero (find selv flere). 

 
Men, nu skaber filmreferencer jo ikke en god film alene og The Coed and the Zombie Stoner har da absolut også sine fejl. Der er et ligegyldigt subplot eller to for meget og det varer 10-15 min før den rigtig får røven i gear efter åbningssekvensen. Da det så sker, er den til gengæld også ganske morsom. Hvis altså du finder zombier som kan passiveres ved synet af et par "hoppende" bryster, utallige ryger jokes og to piger (Bibi og Bunny) som stiller

op til et ”Run Naked for Charity” arrangement, hvor alle andre løber i undertøj på nær de to, fordi de ikke bruger undertøj sjovt. Min humor (eller mangel på samme) er heldigvis så gennemsyret af dårlig smag, at jeg gør.

Skuespillet er faktisk ganske hæderligt. Vores hovedperson Chrissy er morsom som den evigt talende nørd, som ikke kan snakke om andet end videnskab eller videnskabelige relaterede emner. Og hendes zombie kæreste, som spilles utrolig overbevisende af en fyr som hedder Grant O’Connell er spot on. Han siger ikke noget (andet end obligatoriske zombie grynte lyde) men hans mimik er fantastisk. Han er faktisk næsten på niveau med Nicohlas Hoult i Warm Bodies. En anden zombie romance film.Alt i alt, er The Coed and the Zombie Stoner hverken perfekt eller det der kommer i kikkerts øjesyn af det, men til gengæld et herligt udspil fra The Asylum som der gerne må komme flere af. Weed, tits og zombier, bliver aldrig en dårlig kombination.

God ryger og god film.
The Coed and the Zombie Stoner  2014
Instruktør:Glen Miller
Manuskript: Scotty Mullen
Fotograf: Laura Beth Love
Medvirkende: Catherine Anette, Grant O'Connell
Jamie Noel, Dora Pereli, Lena Young, Aron Caleb

IMDB 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar