onsdag den 12. november 2014

Don't Drink and Drive
Anmeldt af Karsten Falkbølle

Jeg ved det ikke.... findes der nogen instrutør, der er blevet diskuteret mere 'end Quentin Tarantino?... Måske - dont' know.
Og det' er da heller ikke uden grund. Manden har Aldrig! lavet en dårlig film... Jackie Brown - siger du?.. Jackie, var ikke dårlig -det var bare Tarantinos svageste.. Og selv 'en "dårlig" Tarantino-film, er stadig en rimelig fed film oplevelse!.Men nu gælder det "Grindhouse".. Quentin Tarantino, og hans efterhånden rimelige trofaste partner i forbrydelser på de hvide læred - Robert Rodriguez, har i den her' omgang kastet sig over en genre.. En' genre, der sørgeligt nok langsomt blev "dræbt" af større, og større produktioner. Film-selskaber der satser mere på den "pæne" ende, af underholdningen - og ikke som i gamle dage hvor man lavede film, bare for den sags skyld.. AT LAVE FILM!.

Det var også den gang, hvor plakaten var Cool!.. den' var faktisk tegnet, og mange gange fyldt med Damer, Guns, store Negere med Fucked up afro's, og en eller anden skurk i bag-grunden, helst med solbriller - gerne skaldet.
De her film gik jo i de små biografer - her hjemme, mest på Vesterbrogade (City Bio var en af dem), og tid efter anden - blev de mere og mere slidte.. tit, og ofte var de blevet splejset sammen op til flere gange for at holde lidt længere, og stadig være i stand til at indtjæne den lille biograf-ejer 'en ekstra skilling.
Det er så her' QT og RR prøver at tage os tilbage til... Og efter min mening, kunne de ikke være gjort bedre!. Tarantino blænder op for "Death Proof" - og straks, kan man nærmest lugte de slidte træ-gulve, og det røde stof på de gamle stole med armlæn. Musiken buldre der ud af, den sorte død på 4 hjul drøner igennem den øde Amerikanske landevej, og 'en af de kvindelige hoved-roller skal tisse... ja i de her film går folk nemlig også på potten (og ryger den).

Men.. nu' er det jo ikke nogen Tarantino-film, uden at tingne er lidt anderledes... her får vi nok lidt mere dialog end' hvis det havde været en af de gamle "Grindhouse-film" - Men Det!, mine venner.. gør absolut heller ingen ting - for er der' noget Mr Q. også mestre - så er det "dialog" (hvem husker ikke - I am the Foot-Fucking Master!).Så her bliver vi introduseret til en flok kvin-folk.. vi hygger os, vi kæler, vi høre noget virkelig fed musik.... Og WHAM!!!.. Death Proof (sort Amerikaner-slæde med en bitter Stuntman-Mike bag rettet) - Pløjer! ind i gennem den lille røde bil, med vores 4 - på det tidspunkt kvindelige hovedroller.. Og efterlader en hver tilskuer med åben mund, og FUCK! mig 'et fedt bil-crash... Det her' Bil-Crash er så fedt, at det bliver vist FIRE! gange - En vinkel pr offer. Og her, er vi altså kun nået halvejs!.. Efterfølgende, bliver vi så præsenteret for en ny flok "Bitchez"... Men den her gang HomeBoy! - er der helt! andre Boller på suppen. Det' eneste sted de her kvins tager den liggende.. er på køleren, af "White Lightning" med 200 kilometer i timen!, og den her gang - får Kurt-FUCKING!-Russel mere "Fun" end' han havde regnet med... Og 1 - 2 - 3.. Vi får os en "Car-Chase-film".. En' af den slags Burt Raynolds ville "Blowe" en producer for at få en bid af.

   
Jo jo - "Death Proof" er bestemt et "Wild-Ride"!, og pigerne er et kapitel for sig selv.. Heldigvis kan man næsten kun få fat i "Directors Cut", og her' ville det være dumt.. IKKE! at pause, hvis man skal lave flere pop-corn - især under den famøse Lap-dance scene ;) ...... Huj-juj-juj "Death Proof" er kommet for at blive!.


Death Proof 2007
Instruktør: Quentin Tarantino
Manuskript: Quentin Tarantino
Fotograf: Quentin Tarantino
Medvirkende: Kurt Russell, Zöe Bell,
Rosario Dawson, Vanessa Verlito, Jordan Ladd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar