onsdag den 19. november 2014

Ingen sure miner i Harmoney


Anmeldt af Jesper Ørsted


Byen Harmony blev for 10 år siden ramt af tragedie, da den unge og uerfarne minearbejder Tom Hanniger (Jensen Ackles) var skyld i en ulykke i minerne, der dræbte fem mænd og resulterede i, at den eneste overlevende, Harry Warden, røg i koma. Et år senere på Valentines Day vågnede Warden - og myrdede 22 personer med en økse, før han selv blev dræbt.



Nu, 10 år senere vender Tom Hanniger, der stadig er plaget af skyld, tilbage til Harmony på Valentines Day. Hans ekskæreste Sarah (Jaime King) er blevet gift med Toms bedste ven, sheriffen Axel (Kerr Smith). Toms forsøg på at se fortiden i øjnene bliver dog afbrudt, da en morder med en minearbejders maske og økse pludselig dukker op, og Tom, Sarah og Axel må nu stå sammen mod, hvad der måske (?) er Harry Warden, som er retuneret fra de døde.

Avatar mig i røven. Her er selve idéen med 3-D!

Effektiv, spændende, vellavet slasher med godt manus, gode skuespillere og fantastiske effekter. Både 3-D effekter og special make-up. 3-D effekterne er ganske enkelt noget af det bedste jeg har set og spattereffekterne er mildt sagt spetakulære i 3-D. I en scene bliver en kæbe revet af og kommer flyvende ud gennem lærredet/skærmen: Hva'ba'?! 



Minescenerne er dejligt klamme! Det er en effektiv remake. Jeg har set den anæmiske original på VHS i sin tid, en R-rated version som MPAA havde sakset flere minutter i. Så er det her noget helt andet, der er langt mere saft, kraft og blod i og gode sild som Jaimi King. Er man 3-D og/eller splatterfan er dette en must-see/must-own film, Berlingskes anmelder Ebbe Iversen gav filmen 6 stjerner.






My Bloody Valentine 2009
Instrutktør: Patrick Lussier
Manuskript: Todd Farmer & Zane Smith & Stephen Miller
Fotograf: Brian Pearson
Medvirkende: Jensen Ackles, Jamie King
Tom Atkins, Kerr Smith, Betsy Rue 

IMDB 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar