søndag den 16. november 2014

Cut, copy and paste
 
Anmeldt af Jes Beier

Bankmanden Arthur Hamilton lever et pænt og kedeligt liv, indtil han en dag kommer i kontakt med en hemmelig organisation, der giver ham et tilbud, han ikke kan afslå: Vælg en person, hvis liv du vil leve. Så fingerer vi din død, slår personen ihjel og giver dig en plastisk operation, så du ligner ham! Det lyder jo godt nok, men der er selvfølgelig mere på spil end som så.

Frankenheimers bedste film er et medrivende og dybt skræmmende drama om en mand der skifter identitet, men må sande at han ikke af den grund finder hvad han søger og ydermere må betale en høj pris for sin fejltagelse. 

Det er en dybt original og uhyggelig film der bliver bedre og mere vedkommende for hver gang man ser den. Man kan nøjes med at se den som en blændende thriller eller man kan se den som en grov satire over amerikansk, og vestligt, middelklasseliv og den dødsproces det befinder sig i når rutinerne tager magten over tilværelsen. Rock Hudson har utvivlsomt sit livs rolle her, og han gør det rigtigt godt. Jerry Goldsmiths musik er en variation over en Bach-komposition som understreger den skæbnesvangre tematik som gennemsyrer hele filmen. Et helt unikt mesterværk!


Seconds 1966
Instruktør: John Frankenheimer
Manuskript: Lewis John Carlino
Fotograf: James Wong Howe
Medvirkende:  Rock Hudson, Salome Jens,
John Randolph, Will Geer, Jeff Corey 

IMDB 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar