søndag den 23. november 2014

Italiensk for øvede.
Anmeldt af Karsten Falkbøll

Et forladt skib driver ind i New Yorks havn. Kystvagten border skibet og finder ingen mennesker ombord, men der i mod en zombie. Før den ene kystvagt kan reagere, bliver han angrebet af zombien som ham ihjel, inden den skydes ned af den anden. Ingen kan forstå, hvad der foregår, og snart begiver journalisten, Peter West (Ian McCulloch), og datteren til ejeren af båden, Anne Bowles (Tisa Farrow), sig til Caribien for at finde en løsning på mysteriet. Det viser sig snart, at mystiske og gruopvækkende forsøg udføres på øen, og Peter og Anne må snart se sig omringet af horder af zombier, som kun kan nedkæmpes på en måde: med voldFulci levere sit Mesterværk i form, af ét Tour de Force Zombie-Spektakulærum!.

Selv om Lucio ikke selv har født Romero's lillebror 'Dawn of the Dead', finder han "selv" Helt nye veje at gå med de Døde!.. Vi sejler med de Døde!, vi "Bader" med de Døde!, og Aldrig har det været så flot!. Hvert ét billed ser ud som om det er malet med én Helt stille! hånd. Hvor efter musikken ruller dig langsomt - men sikkert! ind i én Helt speciel kød-ædende Karibien dommedags-stemning.. Kun én rødvins Sluprende halv-galning ville kunne Konk-kokke!... DU ER I KLØRENE PÅ MESTEREN HIMSELF!.
Fulci Gennemtrænger dit Fjæs!.. Scenen hvor Olga får én Splint i Øjet! Er noget af det Mest Strømlinede i Horror-film Historie! - Og stadig til dato, helt Helt! fremme i Splatter-skoene.

- Lucio formår! at omforme en klassiker Om, fra én - i sammenligning "Gorilla-style-Type George A. Dealeo".. Til én Helt selvstændig Ø, af Voodoo VOLD & ZOMBIER!...Ja, Fulci tørre Sku én lille smule røv i George - det gør han Bare!.

Men inden du får én Horror-Nørd Blodprop!, så lad mig forklarer det liiidt tydeligere Geek-Bud - George A. Romero lavede Rigtig gode BEGYNDER! Zombie-films - Dem så vi i 4. Klasse frikvarteret... De er Stadig Rigtig Fede!!.. STADIG!............ virkelig - Stadig!.

'Zombie Flesh Eaters' AKA 'ZOMBI DUE' - Så vi.. EFTER Vi havde fået hår på Pækken!.

- Fuck det! Selv Romero's egen "DAY", og Russo's 'the Return of the Living Dead'.. En-da "2004DAWN" er mere Cool énd Pappa-Bear's Zombie-Action-Splatter-Fest fra Pittsburgh..Kongen af Rigtig Zombie-Horror? vil for Evigt være - Lucio Fulci!. 'Zombie Flesh Eaters' Står som én tidsløs! Klassiker.. Nasty as FUCK!.
Zombie 2 1979
Instruktør: Lucio Fulci
Manuskript: Elisa Briganti
Fotograf: Sergio Salvati
Medvirkende: Tisa Farrow, Ian McCulloch,  
Richard Johnson, Al Cliver, Auretta Gay

IMDBIngen kommentarer:

Send en kommentar