torsdag den 20. november 2014

Kingpin
Anmeldt af Karsten Falkbøll


HO-LY!.. SHIT-BALLS!

- Og det' mener jeg på den mest positive måde... En gang i mellem - IKKE særligt ofte, kommer der' en film som tager "genren".. ryster den lidt (i det her tilfælde MEGET!).. Og giver den noget nyt "Blod", og hvad 'Gutterballs' angår - En' STOR! portion kærlighed.

"Gutterballs" er' ET! stort kærligheds-brev til den genre mange af os har kært... "Slasher!".

 
"Slasher" er 'jo en unik genre, i den forstand, at den kan tids-bestæmmes rimeligt præcis... den' dukkede op i slut 70erne, havde sine kronede dage i 80erne, og i dag ser det efterhånden ud som om, at der er pustet nyt liv i den'.. Med titler som 'Hatchet', 'Murder Set Pieces', og fRe-Maken af 'Friday the 13th' 'Maniac' osv.

Historien i disse pragtfulde! værker er' simpel nok.. Du har 'en eller ander stakkel klovn - ofte 'en der har været udsat for noget traumatisk - en "syg i låget mor".. Er blevet afvist lidt for mange gange af, det modsatte køn.. Eller kort og godt, bare fuldstændig FUCKED IN THE HEAD!.
Volden SKAL! være bane-brydene.. Helst grotesk!. Og så kan du heller ikke undvære et' skingert lydspor.. gerne med noget 80er betonet høj-frekvens diskant-tamtam. - Ja!, vi snakker Gude-smovs for Horror-fans!.Nogle af stor-favoriterne kunne være 'Maniac', 'the Prowler', og helt Klart! 'the Intruder'.
Og det er så her' 'Gutterballs' Giver pote... And then some!.
"Gutter B." er simpelthen så' effektiv i sin Massive! Genre kærlighed, at vi bliver nød til, at "Nul-stille" udgangspunktet fra dags-dato!.
- Her' bliver kælet for enhver lille detalje - Lige fra 80er klunset, med hilsner til "Pretty in Pink", til den' Creepy Bowling-hal Clerk, og helt ud til de Elskelige! Dumpap-Røvhuld figure, med det' velkendte overskruede Psychopath grin.

Jeg KAN simpelthen ikke!, komme i tanke om nogen anden Horror-film der matcher denne her' i Vold, Patter, og Røv!... faktisk får du "lidt" mere end 'det.... Jop' vi snakker Pun-tang! her gutter, og du behøver ikke og side med pause-knappen, for at få øje på løjerne ;)
Nooooooo!, hvad var det?.... det' var vist en Kuz!... Og, hvad var det?.... det' var vist en Kuk! - med kugler, og det hele!.
Jep du har gættet rigtigt - intet er helligt her', "Gutterballs" går hele vejen!.Jeg ved det'.. Så sidder der 'En "Med-Freak", og tænker - "Det har vi set før.. Porno forklædt som Horror".. Og der til, må jeg så sige - Nej!, det har vi ikke!. Efter min udmygende mening, er det ikke lykkedes før - fordi i "GB" giver det mening....

hvis køns-delene hives ud af posen?, er det fordi de skal bruges tilnoget!, andet end det åbenlyse. Her kunne jeg jo så godt røbe et, af mine favorit-drab i "GB".... men det vil jeg ikke - lad mig nøjes med, at sige.. Vi må ikke håbe, at 'Gutterballs' gør for 69eren (dobbel-gufferen), hvad "JAWS" gjorde for Sommer badning ;)
PS - findes også i en smuk! Tysk (med 5.1 Engelsk audio) "Directors Cut - Collectors Edition", med blæret cover, og fire meget fine samler-kort i æsken!.

Gutterballs 2008
Instruktør: Ryan Nicholson
Manuskript: Ryan Nicholson
Fotograf: Mark Christopher Atkins
Medvirkende: Alastair Gamble, Mihola Terzic
Nathan Witte, Wade Gibb, Trevor Gemma, Candice Lewald

IMDB 

1 kommentar: